dilluns, 16 de setembre del 2013

TEMA 2: VIOLÈNCIA DE GÈNERE.








Cada any hi ha més de mig milió d’agressions a dones de totes les edats. Un 18,3% de les dones treballadores han patit alguna vegada una agressió d’assetjament sexual.
Als EUA, les noies de 16 a 24 anys són les que pateixen més assalts sexuals i més violència en les seves relacions. A Espanya, al2000, l’augment de laviolència de gènere entre la població juvenil va ser més gran en la franja dels 18 als 24 (en un 14.9%) seguida de la franja dels 25-29 (en 10.2%).

Dades a tenir en compte:

A l’estat espanyol, la xifra de dones mortes com a conseqüència d’aquests tipus de violència assoleix una mitja anual propera a les 100 víctimes, amés de 400 suïcidis anuals de dones produïts per quadres de maltractament a la llar.

Una de cada quatre dones ha patit una agressió masclista d’especial gravetat al llarg de la seva vida. L’any 2009 aquests fets van afectar al1,4% de les dones residents a Catalunya de entre 18 i 70 anys, el quesuposa que més de 36.000 dones han patit agressions masclistes de especial gravetat l’any passat.

Analitzant els homicidis a Espanya entre l’any 2003 i 2009, segons la edat de les víctimes, veiem que el major número de víctimes està entre els 21 i als 50 anys. Hauríem de reconèixer que alguna cosa està fallant quan veiem com la violència de gènere s’està transmeten a les noves generacions.

L’any 2009 un 10% de les dones assassinades, en total 5, tenien entre 18 i 20 anys. Respecte a la violència registrada en parelles joves, detectem un diagnòstic erroni per part de les teories d’un canvi de mentalitat en les noves generacions. 

Segons un informe de la Comisión para la Investigación del Maltrato a las Mujeres, un 75% dels nois joves no relacionen la manca d’ amor amb el maltractament i el 80% de les noies joves pensen que es pot exercir violència a algú a qui s’estima.

Un 32.1% dels nois i un 14% de les noies consideren normal que un noi obligui a la seva parella a mantenir relacions sexuals i entre un 15% i un 25% de les noies pensen que sols aconseguiran la felicitat, la seguretat i la protecció si estan en parella. 


esviolencia
noesviolencia
Aquest vídeo forma part de la  campanya "Grábatelo" de Prevención de Violencia de Género en la Juventud. 


Els materials per treballar la unitat es troben al següent Link, a partir de la pàgina 21.

Materiales para prevenir la violencia contra las mujeres desde el marco educativo 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada